Hur allt började

Gränden öppnade 1995 och var från början en förlängning av Elysées kök där vi serverade Elysées meny utomhus på en mindre utomhusyta. Ytan var liten men pittoresk. Ganska snabbt såg vi en trend att det var väldigt populärt att beställa grillad mat och vi beslöt oss då för att sommaren 1996 servera endast grillad mat och då i form av tre varianter grillspett med tillbehör.

Kombinationen mat och miljö på Gränden visade sig vara ett oslagbart koncept och med dåtidens marknadsföring av reklamflyg ökade antalet gäster markant.

Inte sällan fick vi besök från andra delar av Skåne och Danmark i samband med att Öresundsbron öppnade vilket var otroligt kul.

chokladkaka

Genomtänkt för att du skall trivas

Några år senare beslöt vi oss för att expandera Gränden rejält och detta skedde i olika etapper. Den största ombyggnaden kom tidigt 2000 talet då vi inte bara expanderade på bredden men även på höjden i form en gedigen balkong som sträcker sig längst hela Gränden. Balkongen kommer från en gammal Engelsk järnvägsstation som skulle rivas och vi såg då en fantastisk match med vår miljö.

Vi vinner

År 2002 fick Gränden utmärkelsen Malmös finaste innergård med motivering av att miljö och natur som kom tillsammans och skapar en fantastisk atmosfär. Detta är vi otroligt stolta över och försöker hela tiden bevara det vackra med vår miljö som en röd tråd i vad vi erbjuder våra gäster.

granden-97-1e4d0

Till sist

Vårt grillkoncept har hela tiden bestått med grundtanken att erbjuda god mat och mysig miljö till ett överkomligt pris.

Varmt välkomna till oss!

Vad våra gäster säger